شنبه ۱۳ اسفند ۰۱

آرشیو دی ماه 1400

لوله پلي اتيلن

لوله پلي اتيلن

۱ بازديد

لوله پلي اتيلن

لوله پلي اتيلن براي كاورينگ يا پوشاندن و عبور كابل هاي برق، مخابرات، فيبرهاي نوري، كابل دوربين هاي مدار بسته و كابل هاي چراغهاي راهنمايي و رانندگي مورد استفاده قرار مي گيرد.

چون هيچ گونه سيالي از داخل لوله پلي اتيلن عبور نمي كند به جداره ي اين لوله ها فشاري وارد نمي شود و بنابراين اين نوع از لوله با فشار كاري 4 و 6 اتمسفر توليد مي شود و نيازي به توليد لوله هايي با فشار بالاتر از اين براي عبور كابل نيست.

كاربرد اين لوله ها در سيم كشي، محافظت از در مقابل نفوذ آب و رطوبت در جاهاي مرطوب و هنگام بارش باران، محافظت از كابل هاي برق و مخابراتي در زمان حفاري به دليل اينكه احتمال ضربه و برخورد اجسام سنگين و برنده هست، محافظت از كابل ها در برابر رعد و برق، جلوگيري از برق گرفتگي در صورت برخورد اجسام رسانا براي ايمني كار بيشتر استفاده مي شود.

لوله پلي اتيلن به لوله هاي غير استاندارد نيز شهرت دارند كه به دليل نداشتن درجه ي استاندارد شناخت لوله هاي باكيفيت به مراتب دشوار و سخت است.

اين لوله بسيار انعطاف پذير و عايق بسيار مناسبي براي مصارف ذكر شده مي باشد. شكننده نبوده و در برابر ترك خوردگي، سايش و ضربه مقاوم نسبتا خوبي دارد.

لوله پلي اتيلن در آبرساني و شبكه هاي انتقال آب

در خطوط لوله پلي اتيلن آبرساني و انتقال آب، لوله پلي اتيلن كه با اتصالات جوشي بهم وصل مي ‌شوند يكي از مطمئن ترين روش‌هاي اتصال در خطوط لوله پلي اتيلن مي ‌باشد كه در صورت جوشكاري صحيح نشتي نخواهد داشت. امروزه در خطوط انتقال آب (از تصفيه خانه تا پشت كنتور مصرف كننده) لوله پلي اتيلن جايگزين لوله هاي فولادي و چدني سابق شده اند

لوله پلي اتيلن با توجه به عدم خوردگي و عدم رسوب گذاري مي ‌تواند هزينه‌ هاي اجرا و تعمير و نگهداري تاسيسات شهري را بسيار كاهش دهد و از اين نظر با توجه به طول عمر طولاني بيشتر از ۵۰ سال مديران اجرائي را براي استفاده از اين لوله پلي اتيلن ترغيب مي‌نمايد. لوله پلي اتيلن تك جداره PE100 و PE80 كاربرد آبرساني بسيار بالايي دارند. لوله پلي اتيلن در سيستم هاي آب شرب هم كاربرد به سزايي دارند. توجه به مزاياي بسيار قابل توجه اين نوع لوله‌ها باعث شده است مديران و مجريان پروژه ‌هاي آبرساني لوله پلي اتيلن را به عنوان جايگزين لوله پلي اتيلن فلزي و بتني قرار دهند

كاربرد لوله پلي اتيلن در گازرساني و شبكه هاي انتقال گاز

كاربرد لوله پلي اتيلن در گازرساني و انتقال گاز به دهه ي ۵۰ ميلادي در پروژ هاي گازرساني آمريكا بر مي گردد. اين كاربرد در اروپا از دهه ۷۰ ميلادي، دركشورهاي انگليس و فرانسه آغازگرديد. در حال حاضر بيش از ۹۰% خطوط انتقال گاز ايالات متحده و كانادا از جنس پلي اتيلن است

با توجه به مشخصات گاز طبيعي استفاده از لوله پلي اتيلن در سيستم‌ هاي انتقال گاز يكي از اولين كاربردهاي اين لوله در صنايع نفت و گاز و پتروشيمي مي ‌باشد. پلي ‌‌اتيلن‌ نوعي پليمر است و با فرمول  C2H4- C2H4-C2H4 شناخته مي ‌شود. استفاده از اين لوله‌ها در اكثر‌ كشورها معمول شده است. در ايران براي گازرساني شهرها و روستاهاي جديد، از لوله پلي اتيلن استفاده مي شود 

براي اتصال لوله پلي اتيلن گاز از از روش الكتروفيوژن در اتصال و جوشكاري استفاده مي شود، بطوريكه در اتصال از اتصالات پلي اتيلن الكتروفيوژن و در جوشكاري از جوشكاري الكتروفيوژن استفاده مي گردد. توجه داشته باشيد براي كاربرد گازرساني فقط از روش الكتروفيوژن استفاده مي شود. مكانيزم‌ اصلي جوشكاري به اين صورت است كه محل جوش و اتصالات‌ حرارت داده مي‌شوند و اين حرارت سبب نرم و خميري شدن لوله اتصال‌ شده و پس از سرد شدن كامل به هم چسبيده به طوري كه لوله و اتصال يكي مي ‌شوند. اين حرارت ‌در روش الكتروفيوژن به وسيله دستگاه الكترو‌فيوژن و اتصالات‌ خاص اين روش توليد مي ‌شود

كاربرد لوله پلي اتيلن در انتقال فاضلاب

دفع فاضلاب از محيط زيست بشري همواره يكي از مهمترين چالش هاي جوامع مختلف بوده است. امروزه كاربرد لوله پلي اتيلن در انتقال فاضلاب بسيار افزايش يافته است به طوريكه سيستمهاي انتقال فاضلاب متشكل از خطوط لوله پلي اتيلن، منهول ها، راكتورهاي تصفيه و اجزاي ريز و درشت ديگري است كه فاضلاب از سرتاسر شهر درون آنها جاري شده و به مكان مشخصي منتقل مي شود. به دليل وجود باكتريهاي بي هوازي در فاضلاب و فعاليت آنها، تركيبات خورنده و بدبويي نظير گاز هيدروسولفور تشكيل مي شود كه وجود آنها لزوم يك طراحي دقيق مهندسي براي خطوط انتقال فاضلاب را موجب مي شود

بعلاوه سيستم‌ هاي فاضلاب براي جمع آوري آب‌هاي سطحي و يا فاضلاب ‌هاي صنعتي در مجتمع‌ هاي بزرگ صنعتي از اهميت بسيار زيادي برخوردار است چون نفوذ سيالات به عمق خاك مي‌تواند ضربه جبران ناپذيري به پايه‌ها و تاسسيات زير زميني را وارد نمايد.

شاخص جريان مذاب

آزمون شاخص جريان مذاب سرعت جريان ذوب مواد در دما و زمان ثابت اندازه گيري مي شود. تا از نتايج حاصل چگونگي رفتار مواد در داخل اكسترودر بررسي شود

ايين آزمون براي مواد اوليه (جهت تاييد كيفيت مواد) و نيز بر روي محصول انجام مي شود.

كاربرد هاي لوله پلي اتيلن آبياري

لوله پلي اتيلن آبياري كاربردهاي فراواني دارد , كنترل منابع آبي و جلوگيري از هدر رفت آب و مزاياي بسيار و منحصر بفرد لوله پلي اتيلن باعث استفاده بيش از پيش از اين لوله پلي اتيلن شده است, دوام و استحكام بالا, نصب آسان, كم هزينه بودن, عمر طولاني, سبك بودن, انعطاف پذيري, مقاوت در برابر اشعه نور خورشيد, مقاومت در برابر خوردگي , بهداشتي بودن و غير سمي بودن و تنوع بالا در سايز و اندازه, تنها برخي از مزاياي لوله پلي اتيلن مي ‌باشد كه كشاورزان و دست ‌اندركاران را به استفاده از لوله پلي اتيلن ترغيب مي‌كند. لوله پلي اتيلن توليد شده اين شركت از سايز 16 الي 32 ميليمتر ، با رده هاي فشاري 2.5 و 4 و 6 بار و مواد اوليه PE32و PE40 جهت مصارف آبياري جانبي (Lateral pipes) مطابق استاندارد هاي ISIRI 7607 و ISO 8779 به كار مي روند.

چرا لوله پلي اتيلن تحت فشار اهميت زيادي دارند؟

لوله پلي اتيلن به دو روش سطحي و دفني نصب مي شوند. در اكثر كاربردهاي لوله پلي اتيلن دو جداره، اين لوله ها به صورت دفني و در ترانشه ها مورد استفاده قرار مي گيرند؛ بنابراين يكي از خصوصيات مهمي كه اين سري از لوله ها بايد داشته باشند مقاومت در برابر فشارهاي محيط است.

نصب لوله ها ترانشه يا كانال مطابق با استانداردهاي حفاري اجرا مي شود. فشار لايه هاي بالايي خاك، ارتعاشات زمين، آزمون خاك شناسي و بسياري عوامل مربوط به مكانيك و فيزيك خاك بايد در نصب لوله پلي اتيلن به صورت دفني مورد بررسي قرار بگيرد. از طرف ديگر، هنگامي كه يك سيال  (در اكثر موارد، آب و فاضلاب) درون لوله جريان مي يابد، فشار جزئي را به ديواره اين لوله ها وارد مي كند كه سهم كوچكي در محاسبه فشار كل داخل ترانشه خواهد داشت.

براي حل اين مشكل، لوله پلي اتيلن طراحي شد كه قابليت استفاده در فشارهاي كاري متغيير را داشته باشند. اين لوله پلي اتيلن از مواد پلي اتيلن PE100 ساخته شده اند كه مقاومت بسيار بالايي در اين شرايط دارند. لوله پلي اتيلن فشار قوي در ابعاد 110 تا 300 ميلي متر توليد مي شوند. تمام لوله پلي اتيلن و اتصالات پلي اتيلن فشار قوي قادرند ميزان فشار تا حدود 10 بار را در سيستم هاي تحت فشار به خوبي تحمل كنند.  

تعيين درصد كربن (ASTM D 1603)

ميزان كربن در مواد اوليه و محصول نهايي تعيين مي شود. بدين منظور مقدار معيني از مواد اوليه، در كوره اي تا دماي 800 درجه سانتيگراد، تحت اثر گاز نيتروژن خالص پيروليز شده و ميزان كربن به جا مانده تحت اثر اكسيژن، سوزانده مي شود تا درصد خاكستر (مواد افزودني) در نمونه اوليه تعيين گردد

درصد مجاز كربن در لوله پلي اتيلن 2 الي 5/2 درصد وزني بوده و بايستي به طور يكنواخت در سراسر آن توزيع شده باشد.

در مناطقي كه تجمع كربن بيش از درصد مجاز باشد، تمركز تنش به وجود خواهد آمد و لوله آسيب پذير مي گردد و در صورتيكه ميزان كربن كمتر از حد مجاز باشد.

استحكام لوله در برابر اشعه ماورائ بنفش خورشيد كاهش خواهد يافت.

تست كشش ( BS2782-EN63-ASTM D 2412)

با استفاده از دستگاه‌ هاي تخصصي آزمايشگاهي، خواص مكانيكي لوله پلي اتيلن، از جمله حداكثر استحكام در برابر بار خارجي، ميزان تغيير طول در نقطه پارگي، تعيين ضريب الاستيسيته و ميزان خش تحت اثر بارهاي سه نقطه اي را مي توان اندازه گيري كرد. 

 آزمون فشار هيدرواستاتيك (EN 921)

براي استحكام محصول در برابر فشارهاي هيدرواستاتيكي، آزمون فشار هيدرواستاتيكي انجام مي گيرد. در اين آزمايش نمونه هاي لوله پس از غوطه ور شدن در حوضچه آب با توجه به سايز لوله و نوع مواد اوليه در دماي 20 درجه سانتيگراد به مدت 100 ساعت و يا 80 درجه سانتيگراد به مدت 165 ساعت و يا 80 درجه سانتيگراد به مدت 1000 ساعت، تحت فشار داخلي ثابتي قرار داده مي‌شوند

پيدايش هرگونه نقص در نمونه ها (تركيدگي، بادكردگي، تورم موضعي، نشتي و ترك هاي مويي) به معناي مردود بودن محصول مي ‌باشد

آزمون ‌هاي معمول توليد لوله پلي اتيلن

شاخص جريان مذاب (ISO 1133)

تعيين چگالي(ISO 1183)

تعيين درصد كربن (ASTM D 1603)

تست كشش ( BS2782-EN63-ASTM D 2412)

آزمون فشار هيدرواستاتيك(EN 921)

آزمون فشار تركيدگي (ASTM D 1599)

آزمون برگشت حرارتي (ISO 2505)

اندازه گيري ابعاد و بررسي ظاهري لوله (ISO 11922)

آزمايشO.I.T

آزمايش فشردن(ISO-4437و EN-12106)

لوله پلي اتيلن سايز 50

لوله پلي اتيلن 50 ميليمتر دسته اي از لوله هاي پليمري هستند كه در فشارهاي كاري مختلف مي توان از آن ها استفاده كرد. ويژگي هاي منحصر به فرد انواع لوله پلي اتيلن موجب شده است كه كاربرد آن ها در مقايسه با ساير لوله پلي اتيلن رشد بيشتري داشته باشد. لوله پلي اتيلن 50 ميلي متر از مواد پليمري PE100 تهيه مي شوند.

دوام و طول عمر بالاي لوله پلي اتيلن 50 ميليمتر موجب شده است متخصصان زيادي در سراسر جهان براي كاربردهاي انتقال آب، گاز، مواد شيميايي و سيستم هاي آبياري تحت فشار از آن ها استفاده كنند. لوله پلي اتيلن 50 ميليمتر، يك لوله تك جداره محسوب مي شود و به دليل قطر كم و انعطاف پذيري بالايي كه دارد مي توان آن را به صورت كلاف درآورد.

يكي ديگر از كاربردهاي اين لوله پلي اتيلن استفاده گسترده از آن ها در شبكه هاي آبياري كشاورزي است. آبياري محصولات با لوله پلي اتيلن 50 ميلي متر موجب صرفه جويي در مصرف آب و افزايش راندمان آبياري خواهد شد.

در روش نصب سطحي يا دفني لوله پلي اتيلن، اين دسته از لوله ها در تمام شرايط خواص خود را حفظ مي كنند و پايدار هستند. مقاومت در برابر خوردگي، ترك، شكستگي، يخ زدگي و رشد باكتري ها از مزاياي عالي لوله پلي اتيلن 50 ميليمتر مي باشد.

لوله پلي اتيلن تك جداره 50 ميليمتري مطابق با استاندارد بين المللي DIN 8074 توليد مي شوند. لوله هايي كه براي انتقال آب به كار مي روند داراي يك نوار آبي رنگ بر روي جداره خارجي خود هستند.

بهترين روش براي اتصال لوله پلي اتيلن 50 ميلي متر در محل نصب، به كار بردن اتصالات پيچي است. در موارد خاص و طبق دستور بازرس فني و مهندسان پروژه مي توان از روش جوشكاري براي اتصال اين لوله ها استفاده كرد.

تمام انواع لوله پلي اتيلن مطابق با استانداردهاي جهاني توليد مي شوند. قيمت لوله پلي اتيلن 50 بر حسب واحد وزن لوله تعيين مي گردد. طول شاخه لوله، قطر و وزن لوله در قيمت لوله پلي اتيلن 50 ميليمتر آن ها نقش اساسي دارد.  

عوامل موثر در پيشگيري از بحران آب:

اصلاح الگوي مصرف با فرهنگسازي

جايگزين كردن شيوه هاي نوين كشاورزي با روش هاي قديمي و سنتي

بهره مندي از تجربيات كشور هاي پيشرو در صنعت آب و فاضلاب و كشاورزي

استفاده از كارشناسان اهل فن

سرمايه گذاري و تاسيس دانشگاه هاي كشاورزي در مناطق حاصل خيز

تنوع بسيار زياد

عمر طولاني تا بيش از 50 سال

سبكي

عدم زنگ زدگي

تحمل فشار و كشش

عدم نياز به حلال

مقاومت در برابر جانوران جونده

مقاومت در برابر دماي محيط از 20- الي 50

قابل انعطاف بودن

PE63

PE80

جهت كسب اطلاعات بيشتر به صفحه https://holding-bartar.com مراجعه نماييد.